Nyt politisk landskab i EU

Europa-Nævnets årlige erfaringskonference blev igen i år afholdt med stor succes. 100 fremmødte oplevede de interessante indspark fra kulturminister Joy Mogensen, Mogens Lykketoft, kunstneren, Tommy Peter Nielsen fra Magistraten og seniorforsker, Maja Kluger Dionigi fra Tænketanken Europa.

Foto: Slots- og Kulturstyrelsen
Billede fra Europa-Nævnets tur

Europa-Nævnet var d. 20. september 2019 vært ved årets erfaringskonference, hvor tilskudsmodtagere mødtes for at udveksle erfaringer og afsøge samarbejdsmuligheder.

Fokus for dagen var magtens fordeling i det nye EU efter Europa-Parlamentsvalget og Europas position og muligheder i den internationale verdensorden.

Her diskuteredes desuden, hvordan kunst og kultur kan få borgernes tanker om EU i spil, invitere til kreative EU-debatter og nå nye grupper.

Et nyt EU åbner måske også for nye muligheder for indflydelse. EU er allerede i gang med en bred debat om fremtidens fællesskab, som civilsamfundet gerne vil bidrage til.

Hvor skal EU hen? Det havde vi spurgt danskerne om. Vi fik resultatet af efterårets og forårets mange debatter på konferencen.

Se med, når EU24 interviewer en række af oplægsholderne. 

Herunder findes resumé og program fra dagen samt Maja Kluger Dionigis PowerPoint-præsentation.

Siden er sidst opdateret: 27.09.2019
Europa-Nævnet
  • Europa-Nævnet
  • Hammerichsgade 14
  • 1611 København V
  • Tlf: 33 73 33 93